Ímbric
Pep Duran
Pep Duran ha treballat paral·lelament i des dels inicis de la seva carrera amb l'escenografia, el què li ha permès desenvolupar al llarg dels anys projectes i propostes centrades en una particular manera d'entendre la construcció i la representació i enfocades a resoldre el que podríem anomenar la posada en escena.
Ha participat en nombroses exposicions, tan individuals com col·lectives arreu del món. I ha realitzat les escenografies i el vestuari d'obres teatrals de reconegut prestigi.
Les seves obres es troben en moltes col·leccions privades i públiques de l'estat espanyol, com ara al MACBA, Museo de Bellas Artes de Alava, Artium, Col·lecció Testimoni de "La Caixa", Fundació Miró, Fundació Rafael Tous, col·lecció Suñol, al Fons d'Art de la Generalitat al Museu de Granollers, i també a diferents col·leccions europees i llatinoamericanes... També té escultura pública a Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria i Sant Boi de Llobregat.
És llicenciat en escenografia i figurinisme a l'any 1979 per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de Barcelona i ha sigut becari al Teatre Lliure la temporada 1978-79.
És Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya al Millor Tècnic pel vestuari de la pel·lícula Luces y Sombras de Jaime Camino de 1989.
En el decurs d'aquest 2009 el seu projecte Sin escenario, amb el patrocini de la Seacex i comissariat per Manel Clot, està itinerant pels museus MARTE de El Salvador, MADC de Costa Rica y MAC de Panamà.
(text extret del pamflet que ens facilitava el museu)
El passat 29 d'octubre vam assistir a la exposició Ímbric, de l'escenògraf Pep Duran i la col·laboració dels germans Castells, al museu Arxiu Tomas Balvey de Cardedeu. Trobo que és una exposició prou interessant, ja que tracta d'unir (emmetxar) dos mons diferents d'una manera tan simple com unir les diferents obres amb una línia infinita i enganxant peces entre sí. En un punt del recorregut, s'imbrica amb la intervenció pictòrica dels germans Castells, la qual em va cridar força l'atenció, ja que era totalment diferent aquesta intervenció de la resta de l'obra. Trobo que tot el conjunt expositiu és molt interessant i original.
Enllaç d'interès:
http://video.tiscali.it/canali/truveo/856781645.html
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada